Strona główna | Mapa serwisu | English version
 Gimnazjalne Koło Biologiczne w Spytkowicach.
Sałatka fryzowana
Nasze zdrowie > Zdrowa żywność > Sałatka fryzowana

Sałatka fryzowana

 

Składniki:

  • 2 główki sałaty fryzowanej (zielona i czerwona)
  • Mała główka zielonej sałaty
  • Po 7-8 rzodkiewek, małych pieczarek i dymek
  • 5 dag sera żółtego goudy
  • Łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki sosu winegret

 

Przygotowanie:

Sałatę umyć starannie, liście porwać (nie kroić). Pieczarki umyć, obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Dymki i rzodkiewki umyć, pokroić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać sałatkę w salaterce, dodać pieczarki, rzodkiewki i dymki. Polać sosem winegret. Przed podaniem oprószyć serem. Smacznego!

Aneta Żądło

To jest stopka