Strona główna | Mapa serwisu | English version
 Gimnazjalne Koło Biologiczne w Spytkowicach.
Surówka z ogórków wiosenna
Nasze zdrowie > Zdrowa żywność > Surówka z ogórków wiosenna

Surówka z ogórków wiosenna

 

Składniki:

  • 3 średniej wielkości ogórki
  • 4 małe cebulki
  • 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Szklanka śmietany
  • 2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku

 

Przygotowanie:

Obrane ogórki kroimy w średniej grubości plasterki, dodajemy pokrojoną cebulę, koperek, przyprawy, zalewamy lekko spienioną śmietaną, mieszamy. Podajemy nie później niż 10 min. Po przygotowaniu, posypaną szczypiorkiem. Smacznego!

 

Sabina Petryla

To jest stopka